Att tänka på

Lejonnallars

Kennel

 

Leonberger

Vill hela familjen ha hund?

 

Har vi tid att ha en hund?

 

Klarar vi av att ta hand om en hund och ge den en sådan omvårdnad som den behöver under lång tid framöver (8-11 år)

 

När Ni väl tänkt igenom dessa frågor några dagar så hoppas vi att Ni naturligtvis läst på och vet en del om rasen och att Leonbergern är rätt ras för Er familj. Har Ni gjort det så kan vi bara gratulera till ett bra val och Ni kommer inte att ångra Ert val. Den största risken som vi ser med att välja en Leonberger är att man gärna skaffar sig fler än en hund.

 

Ja då har Ni som familj bestämt att Ni ska ha en Leonberger i familjen. Då börjar bara det stora arbetet med att hitta en uppfödare som passar för just Er smak av hund. En sak som jag själv tycker är bra är att man kanske tar kontakt med flera uppfödare och gör ett besök och kommer med frågor.

 

Har Ni beståmt Er för en valp hos oss så ser vi gärna att Ni kommer och besöker oss på kenneln och träfar våra hundar. Både Ni och vi får en chans att lära känna varandra lite och vi får en bild av om Ni är en familj som passar till våra valpar. Har vi inga valpar just då är Ni välkomna att skriva upp Er för valp så mailar vi med en förfrågan om Ni fortfarande är intresserade då valpar planeras. Det är inget bindande att sätta upp sig på en valplista!

 

Ni som valpköpare är alltid välkomna till oss men INTE under valparnas 3-4 första veckor. Detta just för att infektionsrisken är stor och framför allt för att Tik och valpar ska få en tids lugn och ro efter födseln och en bra start i livet.

 

Vi kommer att med jämna mellanrum lägga upp valpbilder påhemsidan samt även vikter varje vecka just för att Ni som valpköpare ska vara delaktig i det som händer. Det är också då valparna är mellan 4-5 veckor som det är dags att betala in den handpennig på 1500 kr om det är klart att Ni ska köpa en valp. Denna handpenning är en bokningsavgift så att ni vet att en valp är Er samt att vi vet att valpen har en familj att flytta hem till när den uppnått minst 8 veckor.

 

När valparna sen är 6-7 veckor så väljer vi ut en valp som passar till just Er familj. Detta för att vi under dessa veckor har hunnit se lite hur varje valp är som individ och det inte ska bli en valp som placeras i fel familj och blir omplacerad inom nått år. När sen valpen blivit minst 8 veckor

är valpen leveransklar och Ni får hämta hem Er lilla valp.

Vi har inget emot att valpen stannar 1-2 veckor till men vill Ni vänta längre än så får de diskuteras först.

 

Detta har valpen med sig från oss är givetvis:

* Skk´s köpeavtal

* Stamtavla

* Vaccinationsintyg

* Veterinärens besiktningsintyg

* Ev. Valppaket från fodertillverkaren

* En liten filt som luktar mamma och syskon

* Lite åkt bil-träning

* En Dvd-skiva med bilder från valptiden

* En liten "Goda råds" -bok från oss

* Och naturligtvis oss på kenneln! Vi vill gärna fortsätta att vara delaktiga och

följa Er valp i framtiden också

 

Eftersom det tar sin lilla tid att gå igenom alla papper så hoppas vi att Ni har tid att stanna på en liten fika så att Ni kan ställa Era frågor i lugn och ro. Därför försöker vi att bara ha en eller kanske två valputlämningar per dag. Är Ni intresserade av att köpa en säck foder (15kg) vi oss när Ni hämtar så hör av Er minst 1 vecka innan hämtning så finns de hemma hos oss då Ni kommer.

 

Bor Ni långt bort så kan vi säkert komma överens att mötas på vägen någonstans. Samt behöver Ni nog planera att det kanske tar lite längre tid hem eftersom valpen behöver ut och kissa på vägen och dricka vatten!!

Sen när Ni haft valpen i ett par dagar så vill vi gärna att Ni hör av Er och berättar hur det går i nya hemmet. Inga frågor och funderingar är för små eller dumma för att ställa!!!

En gång per år kommer vi försöka att ha en valpträff här hos oss och det skulle vara roligt om så många som möjligt kan komma. Vi tar väldigt gärna emot bilder på valpen under dess uppväxt!

 

När Er valp blivit stor, cirka 2 år så vill vi gärna att Ni Röntgar höfter och armbågar och ögonlyser. Detta för att vi ska få en bild av vårt avelsarbete som för oss ÄR väldigt viktigt för framtiden.

Lika viktigt för Er att Ni vet att Eran bästa vän mår bra.

Sen början på April så bor inte längre några hundar hos oss..

Mikael som haft allergi under många år klarade inte att bo i lägenhet med hundarna så vi fick omplacera My och Britta och allt verkar nu fungera bra för dom.

 

Vår kennel kommer därför att vara vilande för kanske kanske om omständigheterna blir annorlunda kommer vårt kennelarbete fortsätta.

 

Vi kommer alltid att finnas tillgängliga för våra Lejonnallar runt om eller för Dig som har frågor om vår ras.. för hos oss kommer LEONBERGER alltid ha en stor plats i våra hjärtan...

Det är verkligen en stor förmån att få leva med denna underbara Ras